Open Justice

Montage graphique de différents palais de justice belges
Openjustice diedt een open bron, open gegevens en een gratis instrument voor het publiceren van jurisprudentie.

Deze post delen :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Justice-pourlepeuple-doorhetvolk evolueert. Deze eerste oproep tot bijdragen heeft veel reacties opgeleverd en heeft het mogelijk gemaakt om een echt team te vormen, dat zijn wens om een concrete en innovatieve ondersteuning te zijn deelt, in alle openheid en transparantie.

Openjustice heeft als doel een open source, open data en een gratis tool voor het publiceren van jurisprudentie te bieden. In dit kader zullen verschillende projecten worden uitgevoerd om bestaande open source digitale componenten te identificeren, te testen en te valideren (dit is het principe van digitale commons), en om de nodige instrumenten te ontwikkelen om deze te implementeren. Andere projecten, nog steeds in het kader van een vrije en onbeperkte beschikbaarheid van de wet, zouden er ook aan kunnen worden gekoppeld.

Vandaag is openjustice.be:

Maar veel meer dan ontwikkeling, heeft OpenJustice nood aan uw hulp en die van onze gerechtigheid, (voel je vrij om je bij ons aan te sluiten!). Onze samenleving heeft behoefte aan een instelling die mee evolueert en die in staat is om de creatie, het onderhoud en de vernieuwing van innovatieve digitale diensten te verzekeren. Een justitie die zich volledig inzet voor haar digitale conversie, en die in staat is om de exploderende behoeften en de instortende budgetten onder ogen te zien, terwijl ze de controle behoudt over haar gegevens en de algoritmen die deze verwerken.

De inzet van Openjustice, geboren door en voor het digitale, is dat door het slagen of falen van haar ambitie, nieuwe lessen kunnen worden geleerd die ons in staat zouden stellen, eindelijk verder te gaan. enfin, d’avancer.

Blijf met ons mee

Ontdek onze andere berichten

etaamb.be : inconnu et célèbre à la fois

etaamb.be étant devenu de fait un service numérique d’utilité publique avec une fréquentation qui ne cesse d’augmenter, son hébergement et sa gestion est transférée à l’asbl OpenJustice.be, et sera désormais accessible à l’adresse : etaamb.openjustice.be

NL